Wednesday, November 22, 2006

La lucha continua

17 comments:

Dimis said...

KALO TA3IDI STON POLY KALO DHMOSIOGRAFO!!!

giftaki said...

Η διαθήκη του Γιάννη Διακογιάννη

Επιθυμώ να ταφώ με τρόπο απλό, όπως έζησα. Δεν θέλω επικήδειους. Μονάχα λίγα λουλούδια θα «ζήταγα» από τους συμμαθητές του Δημοτικού, που μαζί μεγαλώσαμε τρείς - τρεις στα θρανία.

Κανένα περιουσιακό στοιχείο δεν επεδίωξα και δεν απόκτησα ποτέ. Και δεν έχω να αφήσω τίποτα σε κανέναν. Οι αγώνες μου - που έδωσα μαζί με τόσους άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες - φοιτητικοί, πολιτικοί, συνδικαλιστικοί, καλλιτεχνικοί, πολιτιστικοί, αντιπολεμικοί, αισθητικοί και δημοσιογραφικοί αποτελούν μία παρακαταθήκη. Αυτή όμως υπάρχει και στα τρία βιβλία μου - και το τέταρτο το υπό .. .έκδοση- που δεν έτυχαν πάντως (με ευθύνη μου) μιας σωστής επιμέλειας.

Όσο για το βιβλίο του πατέρα θα ήθελα από τις πωλήσεις να περισσέψουν κάποια χρήματα για να προβληθεί ο αντιαποικιοκρατικός, αντιιμπεριαλιστικός, λαϊκός, πατριωτικός και σοσιαλιστικός αγώνας του ΕΜΠΑ(Εθνικό Μέτωπο Πανδωδεκανησιακής Απελευθέρωσης) στα Δωδεκάνησα.

Θάθελα πολύ οι συγγενείς, οι φίλοι και οι σύντροφοι που τόσο με αγάπησαν και τους αγάπησα να αγαπούν από εδώ και πέρα ακόμη περισσότερο τη μητέρα και τον αδελφό μου, αλλά και τις δύο κυρίες που βοηθούν στο πατρικό σπίτι, την κυρία Κική και την Ευγενία.

Θα επιθυμούσα, τέλος, το πιάνο μου να δοθεί στο Δημοτικό Ωδείο της Σύμης. Κάποια βιβλία που θα επέλεγε ο αδελφός μου θα ήθελα να πήγαιναν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Και για το αρχείο, τα υπόλοιπα βιβλία, τη «μουσική βιβλιοθήκη», τα όμορφα λιγοστά λουλούδια μου να αποφασίσει ο αδελφός μου Δημήτρης, συμβουλευόμενος τους αγαπημένους συγγενείς και φίλους για το πού θα μπορούσε - όσα δεν θα κρατούσε - να προσφέρει.

Ταξίδεψα, αγάπησα, με αγάπησαν, πάλεψα, συγκρούσθηκα. Ήμουν τυχερός!

philos said...

Νιώθω άτυχος που δεν σε γνώρισα πιο πριν...
Αναπαύσου εν ειρήνη, αδερφέ!

Λούκι said...

Ευλογημένος άνθρωπος!

blogger said...

ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΝΩΡΙΣ...

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Η "διαθήκη", που άφησες πίσω, έκλεισε με τον πιο ωραίο τρόπο το ταξίδι σου ανάμεσά μας. Μας έδωσες έτσι, ακόμη και την τελευταία στιγμή, άλλο ένα μέτρο, για να μετράμε πια και την αποχώρησή μας!

manosantonaros said...

....

sibilla said...

Φίλε Γιάννη,
καλό σου ταξίδι...

www.nikosklitsikas.gr/

ATHENA said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ

m. said...

Στο επανιδείν.

ATHENA said...

O FILOS DEMASAME RE EXEI ANEVASEI POST GIA THN ONOMASIA THS AI8OUSAS SYNTAKTWN THS VOULHS SE AI8OUSA
GIANNH DIAKOGIANNH

H KYRIA MPENAKI ARNH8HKE

O DEMASAEMR RWTAEI GIATI KI EGW MAZI TOY

ESTEILA TO APOSPASMA APO TO POST TOY OPWS TO PARATHETW EDW, OSOI FILOI AIS8ANONTAI OTI PREPEI NA DW8EI TOYLAXISTON MIA APANTHSH PARAKALOYNTAI NA KANOYN COPY PASTE (MH XANOYME KAI XRONO) KAI NA TO STEILOYN STO

speaker@parliament.gr

[SYGXWRHSTE MOY TA ANOR8OGRAFA GREEKLISH EXEI PROVLHMA O YPOLOGISTHS MOY KATARAMENH HEWLETT PACKARD]


(...) Ξέρω ότι μοιάζει σαν μία υπόθεση που αφορά λίγους. Mοιάζει σαν να αφορά μόνο εκείνους που γνώρισαν τον Γιάννη. Όμως, αφορά όλους. Eίναι εντυπωσιακό και καθόλου τυχαίο ότι όλοι οι δημοσιογράφοι θέλησαν να τιμήσουν τον Γιάννη με αυτόν τον τρόπο. Σε μία περίοδο απαξίωσης και του ρόλου των δημοσιογράφων η τιμή αυτή δεν είναι κάτι πού έχει ανάγκη ο Γιάννης, αλλά που έχουμε ανάγκη εμείς.

Ελπίζω οι δημοσιογράφοι να προχωρήσουν από μόνοι τους στη μετονομασία της αίθουσας.

H κ. Mπενάκη είναι εκτεθειμένη με τη στάση της αυτή, που δημιουργεί εύλογη απορία. Ίσως απαντήσει στην απορία αυτή καθώς θα της αποστείλω το post αυτό στο speaker@parliament.gr . (...)



PROSYPOGRAFW TO POST TOY DEMASAME RE

http://demasamere.blogspot.com/

POLY 8A H8ELA NA GNWRIZW TO SKEPTIKO THS APORRIPSHS



META TIMHS,

ATHENA

http://theoulini.blogspot.com/

Aurora* said...

Αχ βρε Γιάννη. Οταν ανακάλυψα το blogger είχες φύγει.
Τι να πω για σένα? 30 και χρόνια φίλοι.
σιωπώ.

Aurora* said...
This comment has been removed by the author.
Aurora* said...

επισυνάπτω απόφαση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο εκλιπών γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Ε. Διακογιάννης, κληροδότησε μέρος της προσωπικής του συλλογής βιβλίων στη βιβλιοθήκη και Υπηρεσία Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα βιβλία αριθμούν περίπου τα 1.500 και είναι ως επί το πλείστον πολιτικού-κοινωνικού περιεχομένου. Έχουν τοποθετηθεί στην Αίθουσα Δωρεών (τρίτος
όροφος Βιβλιοθήκης) σε πτέρυγα που θα λάβει το όνομά του και να είναι προσβάσιμα και μέσω διαδικτύου. Η συλλογή είναι ανοικτή σε όλους τους πολίτες της Πάτρας.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ευχαριστεί θερμά την οικογένεια του Γιάννη Διακογιάννη για την προθυμία της και τις ενέργειες που έκανε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επιθυμία
του εκλιπόντος, η οποία αποδεικνύει την αγάπη του στο Πανεπιστήμιο Πατρών του οποίου υπήρξε φοιτητής.


Ο Πρύτανης
Σταύρος Κουμπιάς

Οι Αντιπρυτάνεις
Βασίλειος Αναστασόπουλος Δημήτριος Δουγένης Κωνσταντίνος Ραβάνης

ATHENA said...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΠΕΝΑΚΗ ΛΟΙΠΟΝ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΩΡΟΡΑ!-)

exi said...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΛΙΒΕΙ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ...

Unknown said...

Tha thymame panta auti ti phoni, kai auti tin ithiki pou mas afyse pisw.

Kalo taksidi